Welkom in ons team!

Droom je van een uitdaging in de ouderenzorg en ligt daar je hart? Of ben je nog niet zeker en wil je eerst meer ervaring opdoen? Dan nodigen we je graag uit om de boeiende leefwereld van ons woonzorgcentrum te komen ontdekken!

“Ik werd goed opgevangen in een spontaan en familiaal team. Ik voelde me geen stagiaire, maar een echte collega!”

Marelva – stage zorgkundige

Stel je voor, vijf weken lang doordrenkt met betekenisvolle momenten, waarin je een verschil maakt in iemands leven. Dit is het verhaal van mijn stage-ervaring als zorgkundige in WZC Cocoon.

Vanaf het allereerste moment voelde ik me omarmd door de warmte van het team; een hartelijk welkom dat me thuis deed voelen. Hier wist ik meteen: “dit is mijn plek!” Wat me het meeste opviel, was de bijzondere sfeer die hier heerst – warm, familiaal en doordrongen van een uitstekende werk-privé balans. Mijn collega’s waren niet alleen openhartig en zorgzaam, maar ook liefdevol voor de bewoners.

Terwijl de dagen verstreken, werd ik stap voor stap meegenomen in een ongelooflijke begeleiding. Collega’s waren er om me gerust te stellen en op te leiden, ze bleven dat doen zolang ik het nodig had. Wetende dat je altijd vragen kunt stellen, creëert een veilige omgeving om te groeien. Wat ik leerde, ging verder dan alleen de zorg. Hier leer je om te kijken naar de hele persoon achter de zorgbehoeften.

Waarom zou ik deze stage aanraden? Omdat je niet alleen een toeschouwer bent, maar actief deel uitmaakt van het team. Je krijgt de kans om te rapporteren, zowel mondeling als via observaties, waardoor je je een volwaardig lid van het team voelt. Verantwoordelijkheid en keuzevrijheid worden je gegeven, terwijl je onafhankelijkheid opbouwt. En het beste van alles? Je mag je eigen pad kiezen. Ik kan met trots zeggen dat ik hier graag zou willen werken!

Klaar om deel uit te maken van ons inspirerend team en levens te veranderen? Sluit je aan bij onze voorzieningen in Antwerpen en ontdek de magie van zorgen voor anderen. Jouw reis begint hier!

Wij zijn benieuwd naar jouw troeven!

Bij ons kan je stage lopen binnen verschillende diensten. We geven je hier alvast een korte introductie.

Het aantal stageplaatsen is gegeerd, neem daarom tijdig contact met ons op voor een kennismaking.

Je krijgt een waardevolle kans om te groeien en te leren in een ondersteunende omgeving. Je maakt deel uit van ons toegewijd team van zorgprofessionals en krijgt de gelegenheid om praktische ervaring op te doen. Onder begeleiding van ervaren verpleegkundigen, speel je een belangrijke rol in het bieden van hoogwaardige zorg aan onze bewoners. Je leert de bijzonderheden van verpleegkundige zorg, van het uitvoeren van medische procedures tot het verstrekken van emotionele ondersteuning. Bij ons, streven we naar jouw professionele groei en bieden we een inspirerende omgeving waarin je kunt bijdragen aan het welzijn van onze bewoners.

Je maakt deel uit van ons toegewijd team dat de zorg voor onze bewoners centraal stelt. Je krijgt de kans om waardevolle praktijkervaring op te doen en te leren van ervaren professionals. Van dagelijkse ondersteuning tot medische zorg, als stagiaire zorgkundige draag je bij aan een warme en veilige omgeving waarin bewoners zich thuis voelen. Je kunt rekenen op begeleiding en de kans om je empathie en professionele vaardigheden verder te ontwikkelen, terwijl je bijdraagt aan het welzijn van onze bewoners.

Je speelt een cruciale rol achter de schermen. Je krijgt de kans om de operationele kant van onze zorgvoorziening te ontdekken en waardevolle praktijkervaring op te doen. Je ondersteunt bij het beheer van voorraden en de algemene logistieke processen. Tijdens je stage leer je hoe essentieel een soepel verlopende logistiek is voor de efficiënte werking van ons woonzorgcentrum. Je werkt nauw samen met ons team om ervoor te zorgen dat alles vlot loopt, zodat de bewoners kunnen genieten van een lekkere maaltijd en een comfortabele omgeving. Deze stage biedt jou de kans om waardevolle vaardigheden te ontwikkelen en een belangrijke schakel te zijn in de ondersteuning van onze zorgdiensten.

Je speelt een cruciale rol bij het bieden van ondersteuning en aandacht aan (zorgbehoevende) ouderen die overdag naar het dagverzorgingscentrum komen. Je krijgt de kans om te leren hoe je een stimulerende en zorgzame omgeving kunt creëren waarin bewoners actief kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten. Tijdens je stage werk je nauw samen met ervaren verzorgers om activiteiten te plannen, maaltijden te verzorgen en ouderen een zinvolle dagbesteding te geven. Je draagt bij aan hun positieve dagelijkse ervaring en je leert essentiële vaardigheden in het omgaan met diverse zorgbehoeften. Deze stage biedt jou de kans om praktische ervaring op te doen en een belangrijke bijdrage te leveren aan het comfort en de tevredenheid van onze bezoekers van de dagverzorging.

Sta je te popelen om een verjaardagsfeestje, uitstap naar de Zoo, of waardevolle één op één momenten met de bewoners te organiseren? Je ondersteunt bij recreatieve activiteiten die bijdragen aan een sfeervolle leefomgeving voor de bewoners. Tijdens je stage werk je samen met ervaren professionals om de sociale interactie, betrokkenheid en tevredenheid te bevorderen. Deze stage biedt jou de mogelijkheid om waardevolle vaardigheden te ontwikkelen in het creëren van een zinvolle dagbesteding voor de bewoners.

Je krijgt de kans om deel uit te maken van ons team dat dagelijks heerlijke en voedzame maaltijden bereidt voor onze bewoners. Je wordt betrokken bij alle aspecten van de grootkeuken, van de voorbereiding van ingrediënten tot het serveren van maaltijden. Tijdens je stage werk je samen met een ervaren kok en keukenpersoneel om te leren over voedselveiligheid, menuplanning en het beheren van de keukenvoorraad. Je draagt bij aan het creëren van een smakelijk en gezond eetgebeuren waarin de voedingsbehoeften en voorkeuren van onze bewoners centraal staan.

Je bent het eerste vriendelijke gezicht dat bewoners, bezoekers en personeel begroet in ons woonzorgcentrum. Je speelt een essentiële rol bij het creëren van een gastvrije en positieve sfeer. Tijdens je stage krijg je de kans om waardevolle ervaring op te doen in klantenservice, administratie en communicatie. Je staat in direct contact met bewoners en bezoekers, beantwoordt vragen, biedt informatie en helpt bij het coördineren van afspraken en bezoeken. Daarnaast ondersteun je bij administratieve taken en draag je bij aan een georganiseerd ontvangst. Deze stage biedt jou de mogelijkheid om essentiële vaardigheden te ontwikkelen in klantgerichte dienstverlening en een positieve eerste indruk te maken voor iedereen die ons woonzorgcentrum bezoekt!

Je bent een belangrijke schakel in het behouden van een propere, veilige en aangename omgeving voor onze bewoners en personeel. Tijdens je stage leer je de ins en outs van het onderhouden van verschillende ruimten binnen onze voorziening. Je werkt samen met ervaren onderhoudsmedewerkers om te leren over schoonmaaktechnieken en het uitvoeren van onderhoudstaken. Je draagt bij aan het creëren van een comfortabele leefomgeving voor onze bewoners door ervoor te zorgen dat alle faciliteiten goed worden onderhouden. Deze stage biedt jou de kans om praktische ervaring op te doen en een waardevolle rol te spelen in het welzijn van onze bewoners en medewerkers.

Je maakt deel uit van ons team dat zich inzet voor het welzijn en de ondersteuning van de bewoners en hun familie. Je krijgt de kans om te leren over sociale dienstverlening en je biedt emotionele en praktische hulp. Je werkt samen met een ervaren maatschappelijk werker; je assisteert bij intakegesprekken en verstrekt informatie over externe diensten. Daarnaast zorg je voor een goede communicatie naar onze medewerkers en heb je een goed contact met onze doorverwijzers. Je draagt bij aan het creëren van een ondersteunende omgeving waarin de individuele behoeften van onze bewoners worden begrepen en aangepakt. Je zal waardevolle ervaring op doen in sociaal werk en een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de levenskwaliteit van onze bewoners. 

  Je naam en voornaam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Je telefoonnummer

  Betreft dit woonzorgcentrum (verplicht)

  Cantershof (Hove)Cavell (Antwerpen)Cleo (Berchem)Cocoon (Antwerpen)Compostela (Borsbeek)Coralia (Waarloos)Czagani (Broechem)De Wijtshage (Rumst)Sint-Maria OCMW Brecht (Brecht)Welvaart (Kapellen)

  Bericht

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden