Wat begon als een eenvoudige oproep op sociale media om een matchmaatje te vinden voor onze bewoner Ronny, groeide uit tot een buitengewoon verhaal dat zelfs media-aandacht trok. Bewoner Ronny, een enthousiaste supporter van RAFC, droomde ervan om de wedstrijden van zijn favoriete team bij te wonen, maar hij had niemand om hem te vergezellen.

De respons op onze oproep was overweldigend. Mensen uit de gemeenschap en ver daarbuiten reageerden met hartverwarmende steun en aanbiedingen om Ronny mee te nemen naar de wedstrijden. Maar wat volgde was meer dan we ooit hadden durven hopen.

De media pikten ons verhaal op en al snel bereikte het de juiste mensen. Voor we het wisten, stond Angel van Kurkdroog aan onze deur, klaar om Ronny mee te nemen naar een RAFC-wedstrijd. Maar daar bleef het niet bij.

Na een spannende wedstrijd kreeg Ronny de kans van zijn leven: een ontmoeting met niemand minder dan Toby Alderweireld, een van de grootste sterren van het Belgische voetbal, en een door hem gesigneerd RAFC-voetbalshirt als aandenken aan deze onvergetelijke dag.

Het hele avontuur werd vastgelegd door een filmcrew, waardoor we nu met veel plezier kunnen delen in de vreugde en emotie van deze bijzondere gebeurtenis.

We zijn diep dankbaar voor de steun en vrijgevigheid van de gemeenschap, de media, Angel van Kurkdroog, Toby Alderweireld en natuurlijk iedereen die heeft bijgedragen aan het mogelijk maken van deze droom voor Ronny.

Link naar filmreportage RAFC

Link naar krantenartikel GVA Ronny zoekt een voetbalmaatje

Link naar krantenartikel GVA Ronny naar RAFC

Link naar luisterfragment Radio 2