Onlangs stelde Annie Coninx, centrumleider van het Lokaal Dienstencentrum Zilverenhoek, de Wegwijzer voor Senioren in Borsbeek voor.

Er was zelfs heel wat persaandacht door andere de Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws!

Wat is de seniorenwegwijzer?

Als je wat ouder wordt heb je vaak nieuwe noden en wil je gebruik maken van specifieke diensten of rechten. Je hebt nood aan informatie op maat rond wonen, gezondheid, vrije tijd, mobiliteit, tegemoetkomingen, … Je wil immers als 65-plusser je wonen en leven op een zo optimaal mogelijke manier organiseren. Goede gezondheidsvooruitzichten, financieel rondkomen en steun van de eigen omgeving zijn stuk voor stuk belangrijke factoren in het welbevinden van 65-plussers. 

Er is heel veel informatie beschikbaar, maar vaak weet je niet waar je terecht kan met al je vragen en problemen. Bovendien kent niet iedereen zijn of haar rechten even goed en/of is even handig met het internet.

Daarom ontwikkelde het Lokaal Dienstencentrum Zilverenhoek in nauwe samenwerking met de seniorenraad en het lokaal bestuur van Borsbeek de Seniorenwegwijzer voor senioren in Borsbeek. 

Klik hier om de seniorenwegwijzer te raadplegen. Een fysiek exemplaar kan je binnenkort bekomen bij verschillende verdelers in Borsbeek.