dagelijkse routine keert terug

De dagelijkse routine keert stilletjes aan weer terug in Compostela. Na een periode waarin iedereen op de kamer moest blijven om de verspreiding van het virus tegen te gaan, kunnen de meeste bewoners nu terug in de leefruimte genieten van een tasje koffie, de maaltijden en het gezelschap van elkaar. Enkele bewoners zijn nog in afzondering, maar daar wordt ook getracht om hen weer wat meer te activeren en te stimuleren nu daar terug ruimte voor is.

Contact met de familie is onderhouden aan de hand van videogesprekken of balkonscenes waarbij familie kan zwaaien naar de bewoner op het terras. We merken dat zowel familie als bewoners er heel veel deugd van hebben om elkaar te zien, al dan niet live.

Ook andere activiteiten gaan terug door. De bewoners zijn deze week verrast met vers gemaakte pannenkoeken. De lekkere geur die op de afdeling hing, lokte alle bewoners uit hun kamer om te komen smullen. Ook kinésessies worden terug op gang getrokken om de mobiliteit van de bewoners opnieuw te stimuleren. Daarbij wordt natuurlijk rekening gehouden met de eventuele vermoeidheid die sommige bewoners nog ondervinden na hun ziekte

Geplaatst in nieuws