Twee generaties tekenen samen

De bewoners van woonzorgcentrum Compostela hebben hun tekentalent bovengehaald. Ze hebben ongedwongen en verrassend samen getekend met kinderen uit het 6de leerjaar. Ontmoeting en plezier stonden voorop!

De leerlingen trokken in oktober – de internationale tekenmaand – naar woonzorgcentrum Compostela voor een bijzondere tekenles, op een bijzondere locatie én in bijzonder gezelschap. Samen met de bewoners speelden ze een tekenspel op maat. En als afsluiter was er taart!

Tekenen heeft unieke eigenschappen: het laat je anders naar de dingen en de wereld kijken. Bovendien is tekenen een ideaal middel om mensen met elkaar te verbinden. Van die eigenschap maken we gebruik: we verbinden generaties die vaak heel weinig contact met elkaar hebben. Want uit studies en ervaringen blijkt dat jong en oud erg graag in elkaars gezelschap vertoeven.

Bekijk hier het filmpje van deze unieke ervaring!

Geplaatst in activiteiten, nieuws