Uitstap naar het “Mariapark” in Oostmalle

We bezochten dit prachtig park, op 17 mei, in de meimaand “Mariamaand”.

In een grote autobus met vele bewoners, familieleden, medewerkers en vrijwilligers kwamen we aan op het terrein. Ook onze diaken Raymond en pastorale medewerker Mirèse waren van de partij.

Bij het uitstappen konden we onmiddellijk genieten van een grote oase van rust. Onder een zonnige hemel werden we hartelijk ontvangen door “Ursula en Walter”. Deze twee buitengewone mensen wonen vlak naast het park en bekommeren er zich dag en nacht over. Ze onderhouden het park vanuit een grote geloofsovertuiging, geholpen door veel vrijwilligers!

In de mooie kapel van het park hielden we een gebedsviering om Maria te eren. Nadien bezochten we de “Lourdesgrot” en brandden er een kaarsje.

Stilaan trokken we, langs nette paden, een weelde van bloemen en planten en een hele resem van beeldhouwwerken, richting “ontmoetingsruimte”. Daar konden we genieten van een lekkere tas koffie of thee met boterhammen en een heerlijk stuk kriekenvlaai als afsluiter.

Met een voldaan gevoel en een warm hart keerden we terug richting Compostela.

Geplaatst in activiteiten, nieuws