Update coronamaatregelen – Mogelijkheden communicatie met bewoners

Geachte bewoner, familie, bezoeker,

Dagdagelijks blijven we in onze voorzieningen de situatie met betrekking tot het Coronavirus opvolgen.
De in de voorbije uitgevaardigde richtlijnen (bezoekverbod, gesloten deuren, …) blijven natuurlijk onverminderd van kracht.
De eventuele wijzigingen in de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid voor bewoners, bezoekers en medewerkers worden rigoureus toegepast.   

Bezoek aan uw naasten is zoals geweten momenteel niet mogelijk. Wel trachten we ervoor te zorgen dat er ook in deze tijden zoveel mogelijk contact mogelijk blijft tussen jullie en je moeder/vader/vrienden/kennis… .  We zijn reeds begonnen met het posten van beeldmateriaal op onze facebookpagina (https://www.facebook.com/WZC-Cocoon-1260309663995507/) en de website van WZC Cocoon (https://woonzorgcollectief.be/cocoon/woonzorgcentrum-cocoon/activiteiten/).

Vanaf nu kunnen we ook skypegesprekken inplannen op weekdagen tussen 9u-16u. Gelieve hiervoor eerst contact op te nemen met animatie om een afspraak te maken. Dit kan bij voorkeur via mail of telefonisch. Wij bellen jullie dan op, op het afgesproken uur.  Wanneer je op onderstaande link duwt, kan je connecteren met het Skype-account van het woonzorgcentrum. Indien je nog geen Skype hebt, zal je een link zien waarop je Skype kan downloaden.

1e verdieping: https://join.skype.com/invite/lZso6ufIce8f

2e verdieping: https://join.skype.com/invite/gOuRloFx57Ct

3e verdieping: https://join.skype.com/invite/dphWUzjGkIyh

 

Er werd voor deze periode ook een nieuw tijdelijk e-mailadres aangemaakt (cocoon.wijhoudencontact@compostela.be). Langs deze weg zullen we trachten jullie regelmatig te berichten over wat er leeft op de leefgroep of bij je bewoner. Gebruik dit adres ook gerust zelf om je bewoner op de hoogte te houden van het thuisfront. Een digitale wenskaart, enkele foto’s, een leuke anekdote, een interessant artikel…, alles is welkom! Wij zorgen ervoor dat het bij de juiste bewoner terechtkomt.

Indien u zelf voor de bewonerswas instaat kan u zoals voorheen de verpleegafdeling contacteren om een afspraak te maken wanneer u deze was komt afhalen . Let wel, afhalen en terugbrengen van de was is in deze periode enkel mogelijk op afspraak op weekdagen tussen 9 en 17 uur. Op dag van afspraak zal deze was voor u naar het onthaal gebracht worden. Ook andere zaken die voor de bewoners worden afgegeven (bloemen, cadeaus, tekeningen, …) zijn uiteraard meer dan welkom. Maar graag hier ook de “afgeefmomenten” op weekdagen tussen 9 en 17 uur respecteren. De overhandiging aan de bewoner gebeurt door de medewerkers. We leggen deze beperking bewust op om onze zorgverleners maximaal te kunnen inzetten op onze afdelingen. Zo deze maatregel voor u problemen oplevert vragen wij u contact op te nemen met het onthaal van WZC Cocoon.

Indien u nog vragen heeft in verband met het coronavirus, aarzel niet om telefonisch contact op te nemen met de (adjunct)hoofdverpleegkundige, met de medewerkers aan het onthaal of met de directie. Zij helpen u graag verder.

Bedankt voor uw medewerking!
Bert Schonenberg
Directeur

Geplaatst in nieuws