Nieuwe richtlijnen Coronavirus

Gisterenavond hebben we nieuwe richtlijnen ontvangen van het Agentschap Zorg en Gezondheid met betrekking tot het Coronavirus.
Vanaf vandaag 12 maart 2020 geldt er in Cocoon een algemeen bezoekersverbod, alvast tot en met 19 april 2020.
Meer info vind je in onderstaande brief.

 

VERSTERKENDE RICHTLIJNEN IN WZC COCOON

MET BETREKKING TOT HET NIEUWE CORONAVIRUS COVID-19

                                                                                                                                      Donderdag 12 maart 2020

Geachte bewoner, familie, bezoeker,

Gisteravond hebben onze voorzieningen van het Agentschap Zorg en Gezondheid aangepaste richtlijnen voor bewoners, bezoekers en medewerkers ontvangen over de te ondernemen maatregelen met betrekking tot het Coronavirus.

 

Volgende  nieuwe, bijkomende maatregelen worden heden van kracht en blijven van toepassing tot nader tegenbericht:

  • Er geldt een algemeen bezoekersverbod met ingang van 12 maart 2020 en alvast tot en met 19 april 2020.
  • De toegangsdeuren tot het Woonzorgcentrum zijn permanent gesloten. Om toegang tot het WZC te verschaffen dient u de hoofdingang, Schulstraat 47, te gebruiken. Ook deze toegang is permanent afgesloten. U dient aldus aan te bellen.
  • In uitzonderlijke situaties (bv. palliatieve situaties) kan door directie en coördinerend arts een uitzondering worden toegestaan op het algemeen toegangsverbod. Neem hiervoor telefonisch contact op met de (adjunct)- hoofdverpleegkundige van uw afdeling (T 03 238 54 71). Voor de eerste verdieping zijn dit Stephane Hens en Lutgard Geets, voor de tweede verdieping zijn dit Ilonka Kuylen en Gert Aerden, voor de derde verdieping is dit Stefan Maris.
  • Indien u zelf voor de bewonerswas instaat kan u de verpleegafdeling contacteren om een afspraak te maken wanneer u deze was komt afhalen . Let wel, afhalen en terugbrengen van de was is in deze periode enkel mogelijk tijdens kantooruren. Op dag van afspraak zal deze was voor u naar het onthaal gebracht worden.

 

Verder blijven de reeds genomen maatregelen onverminderd van kracht.

  • Het cafetaria blijft gesloten.
  • Er zijn geen activiteiten voor de bewoners met externe bezoekers (bv. contactkoor). Externe activiteiten (bv. marktbezoek) worden stopgezet. De interne activiteiten voor bewoners met het animatieteam worden verder gezet. Via de facebookpagina en de nieuwspagina van de website van WZC Cocoon kan u ook volgen welke activiteiten we in deze periode voor de bewoners organiseren.

 

Wij vragen ook om in uw dagelijks leven

  • Zeer regelmatig uw handen grondig te wassen met water en zeep
  • In het geval u toch zou hoesten of niezen, een papieren zakdoekje te gebruiken en dit onmiddellijk weg te gooien in een afsluitbare vuilbak
  • Zodra u zich ziek voelt (koorts, hoesten, moeheid, spierpijn, kortademigheid, keelpijn en hoofdpijn), thuis te blijven.
  • Elkaar gedurende de volgende weken niet te begroeten door elkaar een hand of een kus te geven

 

Indien u vragen heeft in verband met het coronavirus, aarzel niet om telefonisch contact op te nemen met de (adjunct)hoofdverpleegkundige, met de medewerkers aan het onthaal of met de directie. Zij helpen u graag verder.

Bedankt voor uw medewerking!
Bert Schonenberg
Directeur

Geplaatst in nieuws