Viering 25 jaar Cavell en 20 jaar mevr. Raekelboom

Beste mevrouw Raekelboom,
Beste residenten,

Vandaag is het een speciale dag. We vieren niet enkel het 25 (en half) jarig bestaan van Cavell, maar ook mevrouw Raekelboom wordt gevierd. Het is namelijk al 20 jaar geleden dat zij verhuisde naar haar nieuw thuis: Cavell.

Op 1 oktober 1992 stond een artikel in Kerk en Leven om Cavell bekend te maken bij het grote publiek en een maand later opende Cavell zijn deuren.

De Zusters Augustinessen werden zo in het begin van de jaren 90 trendsetters in de markt van de bejaardenzorg, aangezien het zelfstandig wonen met service toen nog niet gekend was. Met de vroegere Eeuwfeestkliniek, nu AZ Monica campus Antwerpen, hadden de Zusters al naam gemaakt. In 1985 werden zij vervolgens bijzonder actief in de ouderensector en zo ontstond het idee om serviceflats op te richten om aan de noden te voldoen van ouderen die zelfstandig willen leven. Daarom werden de gebouwen van de school in de Jozef De Bomstraat opgekocht en afgebroken. Enkel de achterbouw werd niet volledig gesloopt. De rest is geschiedenis.

Zes jaar na de opening, namelijk op 1 september 1998, verhuisde mevrouw Irene Raekelboom en werd zo de 106de bewoner van Cavell.
Ondertussen is ze bijna vergroeid met Cavell. Niemand weet zoveel over het reilen en zeilen van de dagelijkse gebeurtenissen. Zij was er overal bij.

Mevrouw Raekelboom wij wensen u nog heel veel mooie jaren hier bij ons en willen met een attentie u van harte bedanken voor al wat u doet voor zowel de residenten, de buurtbewoners, de families en de medewerkers van Cavell.

Om er een speciale dag van te maken, organiseren we vandaag een BBQ.

Michel bedankt hiervoor!

We toosten samen op een gezellige middag,

Smakelijk iedereen!

Geplaatst in nieuws