Daguitstap abdij van Averbode

Op dinsdag 10 september, onder een stralende zon,  werd er met de bewoners een uitstap gemaakt naar de abdij van Averbode.

Na een vlekkeloos vertrek met de bus kwamen we rond lunchtijd aan in Averbode.  In brasserie “Het Moment”, met zicht op de abdij, kon iedereen genieten van een warme maaltijd.  Het keuzemenu bestond uit Stoofvlees met Abdijbier, Zalm op vel gebakken of een veggiemaaltijd.  Na deze heerlijke maaltijd werden we opgewacht door twee gidsen voor een rondleiding op het domein van de Abdij.

De rondleiding was heel interessant en we hebben aan de lijve ondervonden dat het Hageland best wel heuvelachtig is! Na de rondleiding vond er een degustatie plaats waarbij we konden proeven van de producten die in de Abdij worden gemaakt zoals Abdijbier, peperkoek, brood, speculoos en kaas. Nadien was er nog even tijd om een bezoek te brengen aan de Abdijwinkel. Een bezoek aan de Abdijkerk  en de kaarsenkapel kon ook niet ontbreken!  

Als kers op de taart konden we met z’n allen genieten van een lekker ijsje in de welgekende “lekdreef”

Moe maar tevreden keerden we terug naar Cantershof.  Het was een super geslaagde uitstap waar men nog lang van kan nagenieten!!