Update 13.03.2020 Coronavirus – Woonzorgcentra en centra voor kortverblijf

Met dit bericht hopen we u voldoende te informeren over de situatie in onze voorzieningen en onze maatregelen om het coronavirus in te perken:

 • Er geldt een algemeen bezoekersverbod met ingang van 12 maart 2020 en alvast tot en met 19 april 2020.
 • De toegangsdeuren tot het woonzorgcentrum zijn permanent gesloten. Voor het bezorgen van goederen dient u aan te bellen aan de hoofdingang.
 • Bij palliatieve situaties kan door directie en de coördinerend arts een uitzondering worden gemaakt op het algemeen toegangsverbod. Neem hiervoor telefonisch contact op met de (adjunct)- hoofdverpleegkundige van uw afdeling.
 • Indien u zelf voor de bewonerswas instaat kan u de verpleegafdeling contacteren om een afspraak te maken wanneer u deze was komt afhalen . Let wel, afhalen en terugbrengen van de was is in deze periode enkel mogelijk tijdens kantooruren. Op dag van afspraak zal deze was voor u naar het onthaal gebracht worden.

Verder blijven de reeds genomen maatregelen onverminderd van kracht:

 • De cafetaria blijft gesloten.
 • Er zijn geen activiteiten voor de bewoners met externe bezoekers . Externe activiteiten (bv. marktbezoek) worden stopgezet. De interne activiteiten voor bewoners met het animatieteam worden verder gezet. Via de nieuwspagina van de website van woonzorgcentra en eventueel de Facebookpagina kan u ook volgen welke activiteiten we in deze periode voor de bewoners organiseren.

Wij vragen ook om in uw dagelijks leven:

 • Zeer regelmatig uw handen grondig te wassen met water en zeep.
 • In het geval u toch zou hoesten of niezen, een papieren zakdoekje te gebruiken en dit onmiddellijk weg te gooien in een afsluitbare vuilbak.
 • Zodra u zich ziek voelt (koorts, hoesten, moeheid, spierpijn, kortademigheid, keelpijn en hoofdpijn), thuis te blijven.
 • Elkaar gedurende de volgende weken niet te begroeten door elkaar een hand of een kus te geven.
 • Indien u zelf ziek wordt en in de voorbije 14 dagen in contact was met een bewoner van een woonzorgcentrum, gelieve het woonzorgcentrum hier onmiddellijk van op de hoogte te brengen.

Heeft u vragen in verband met het coronavirus, aarzel niet om telefonisch contact op te nemen met de (adjunct)hoofdverpleegkundige, met de medewerkers aan het onthaal of met de directie. Zij helpen u graag verder.

Samen met gans ons team doen we ons uiterste best om goed voor onze bewoners te zorgen, in het bijzonder op vlak van sociaal contact. Wij zullen alle mogelijke hedendaagse middelen aanwenden om onze bewoners met hun familie in contact te brengen.

 Draag zorg voor jezelf en zo ook voor anderen

Geplaatst in nieuws